Biztosítókról mondják

Biztosítókról mondják…

Az alkusz szemével:

 

Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Korrekt partnert ismertünk meg az Aegon Biztosítóban, kiváló informatikai háttérrel és jó ügyintézéssel. A jelenleg piaci igényekhez jól alkalmazkodó termékstruktúrával. A kötelező gépjármű biztosítás piacán 2008 év elejétől igen dinamikus fejlődést értek el, vélhetően ez a lendület a 2011-es évben is tartani fog a kötelező biztosítási piacon. A lakásbiztosítási piac vezető biztosítója.

 

AIM Általános Biztosító Zrt.
A biztosítók közül talán a piac számára a legismeretlenebb, azon biztosítók közül, amelyek gépjármű üzletággal rendelkeznek. Az eddigi tapasztalataink alapján a biztosítás ügyintézése átlagosnak mondható. Úgy látjuk, hogy az egyedi megoldásokra törekszenek és ezzel olyan igényeket is ki tudnak elégíteni, amelyet a biztosítók többsége nem. Kiváló call centerükön keresztül azonnal pontos adatohoz juthatnak a brókerek.

 

Allianz Hungária Biztosító Zrt.
A legnagyobb biztosító Magyarországon ennek minden előnyével és hátrányával. Az ügyeket és a kárrendezés jól és gyorsan intézhetjük náluk. Azt meg kell jegyeznünk, hogy kötelező gépjármű biztosításban piacvezető és ez nyilván nem véletlen. Az Allianz a legújabb strukturális fejlesztése alapján egy európai mércével mérve is modern biztosítóvá vált.

 

Generali-Providencia Biztosító Zrt.
Jó termékpalettával rendelkező biztosító, a biztosítási piacon a díjbevételt tekintve a második helyet foglalja el. Ügyintézésük egy-egy esetben akadozó, de alapvetően jó. A kötelező és a casco biztosításuk átlagon felüli ez évek óta a piaci tendenciák is visszaigazolják. A lakásbiztosítási piacon is minőségi termékeket kínálnak az ügyfeleknek.

 

Genertel Biztosító Zrt.
A Generali-Providencia Zrt. direkt biztosítója, így alapvetően az ő rendszereikre támaszkodnak. Eddig csak kötelező és casco biztosítási termékkel rendelkeznek, de újabban a lakásbiztosítások területén is komoly fejlődést tapasztaltunk. Bizonyos szegmensekben rendkívül jó ár-érték arányú termékeik vannak.

 

Groupama Garancia Biztosító Zrt.
Alapvetően jó biztosítási termékpalettával rendelkeznek. Az ügyintézés sokszor hullámzó hatékonyságú, ez véleményünk szerint a „régi” OTP Garancia Biztosító megmaradt struktúrájából adódik. 2010-ben a kötelező biztosítás piacán bizonyos szegmensekben nagyon jó díjjakkal lehet náluk biztosítást kötni. Sajnos kártérítési ügyben találkoztunk extrém hosszú az OTP Garanciától örökölt kártérítési ügyekkel. AIM Általános Biztosító Zrt. A biztosítók közül talán a piac számára a legismeretlenebb, azon biztosítók közül, amelyek gépjármű üzletággal rendelkeznek. Az eddigi tapasztalataink alapján a biztosítás ügyintézése átlagosnak mondható. Úgy látjuk, hogy az egyedi megoldásokra törekszenek és ezzel olyan igényeket is ki tudnak elégíteni, amelyet a biztosítók többsége nem.

 

K&H Biztosító Zrt.
Tapasztalataink szerint a banki értékesítésre támaszkodnak, ez a prioritások miatt általában nem teszi könnyebbé a biztosítási ügyek intézését. Az utóbbi időben ez a tendencia megfordulni látszik és jó úton halad a K&H Biztosító, hogy az egyik legjobb ügyintézéssel rendelkező biztosító legyen. A kötelező biztosítási filozófiájuk évről évre jó kiszámítható, egyenletes árszinten mozog.

 

Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE)
Évről évre kedvező díjjakkal jönnek ki a kötelező biztosítási piacon. Általában az év első hónapjában kicsit nehézkes az adatfeldolgozás, sajnos ezt a 2010. évi kötelező biztosítás váltás időszakában igen komolyan megtapasztaltuk. Az eddigiek alapján nem kell félni az egyesületi formában működéstől. Az ügyfeleink folyamatosan jelzik, hogy nehéz elérni az ügyfélszolgálatukat.

 

MKB Általános Biztosító Zrt.
Viszonylag újak a piacon, így kevés tapasztalatunk van róluk. Eddigiek alapján elmondhatjuk, hogy korrekt partnerünk. A 2011-es kötelező biztosítási díjjakkal az átlagot kicsivel meghaladják. Mivel még viszonylag új a kötelező gépjármű biztosítás az MKB-nál, ezért átgondolt piaci magatartásra utal. Kiváló vagyonbiztosítási díjakkal jelentkeztek ebben az évben.

 

Signal Biztosító Zrt.
Magyarországon kisebb biztosítónak számít, a kötelező biztosítás terén nem tekint vissza nagy hagyományokra, de jelentős fejlődést mutat ügyviteli szempontból ebben a szektorban is. Korrekt jó informatikai háttérrel rendelkező, rugalmas biztosítót ismertünk meg a Signal Biztosítóban. Kicsi adminisztrációval dolgoznak, szinte családias

 

Union Biztosító Zrt.
Bizonyos szegmensekben nagyon jó ár-érték arányú termékekkel rendelkeznek. Tapasztalataink szerint ügyintézésük átlagosnál jobbnak mondható. A kötelező biztosítási piacon ebben az évben sikerült a tavalyinál jóval jobb díjjal előrukkolni. Kiváló életbiztosítási termékeik vannak.

 

UNIQA Biztosító Zrt.
Az utóbbi években nagyon egyedi és jó termékeket fejlesztettek felismerve bizonyos biztosítási igényeket, amit eddig nem tudott a piac kínálati oldalról kielégíteni (Pl: síelő-, búvárbiztosítások stb). Ezek alapján azt lehet mondani, hogy az innovatívabb biztosítók közé tartozik jó termékekkel. Ügyintézését tekintve általában jónak mondható. A kötelező biztosítás terén a 2011- évben szinte minden szegmensben nagyon jó biztosítási díjat kínálnak.

 

WÁBERER Hungária Biztosító Zrt.
Főleg a gépjármű és különböző fuvarozással kapcsolatos biztosításokra szakosodott. Jelenleg nem állunk szerződésben a társasággal. Keressük az együttműködés lehetőségét.