Deák József szakértő

Miért lesz valaki szakértő ?

2005. évi XLVII. törvény az igazságügyi szakértő tevékenységről, lehetővé tette számomra, hogy igazságügyi szakértői vizsga letétele után bejegyzett szakértőként kirendeléseket és más igazságügyi szakértői megbízásokat vállalhassak. Az elmúlt évek megbízásai igazolták azt a feltételezésemet, hogy létezik a biztosítási szakmának olyan területe, ahol a szakmai tanulmányok mellet elengedhetetlen a hosszú évek alatt megszerezhető szakmai tapasztalat megléte. Ez a terület az ahol összetett biztosítási kérdésekre keressük a választ. A kérdéseket az élet produkálja és a számomra megfogalmazott kérdésekre megpróbálom a legjobb tudásom szerint választ megfogalmazni. /Szolnok 2010. augusztus.    Telefon: +36 30 9785 423      e-mail: deak@brokerbiztositas.hu    Skype:   deakjozsef5008  

A szakértő feladata

1. § (1)

Az igazságügyi szakértő feladata, hogy a bíróság, a közjegyző, az ügyészség, a rendőrség és a jogszabályban meghatározott más hatóság (a továbbiakban együtt: hatóság) kirendelése, vagy megbízás alapján, a tudomány és a műszaki fejlődés eredményeinek felhasználásával készített szakvéleménnyel segítse a tényállás megállapítását, a szakkérdés eldöntését. (2) Az igazságügyi szakértő a tevékenységét e törvény és más jogszabályok rendelkezései, valamint a tevékenységére irányadó szakmai szabályok megtartásával, legjobb tudása szerint köteles végezni.

2. § (1) Igazságügyi szakértő tevékenységet – a (3) bekezdésben foglalt kivétellel – az erre feljogosított a) természetes személy (a továbbiakban: igazságügyi szakértő), (2) cégjegyzékbe bejegyzett gazdasági társaság (a továbbiakban: társaság), valamint a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerinti szabad szolgáltatásnyújtás jogával rendelkező vállalkozás (a továbbiakban: vállalkozás), c) e célra létesített igazságügyi szakértő intézmény, d) igazságügyi szakértő testület, e) külön jogszabályban feljogosított állami szerv, intézmény, szervezet (a továbbiakban együtt: szervezet) [a továbbiakban az a)-e) pont e törvény alkalmazásában együtt: szakértő] végezhet. (2) Az igazságügyi szakértő az igazságügyi szakértő tevékenységet önálló tevékenységként, egyéni vállalkozóként, társaság vagy vállalkozás tagjaként vagy alkalmazottjaként, illetve e célra létesített igazságügyi szakértő intézmény nevében végezheti. (3) Szakértő hiányában a szakértő feladat ellátására megfelelő szakértelemmel rendelkező eseti szakértő is igénybe vehető. Az eseti szakértő jogaira és kötelezettségeire e törvény rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni. (4) Külön jogszabály határozza meg azokat a szakkérdéseket, amelyekre nézve jogszabályban rögzített feladatkörében eljárva kizárólag meghatározott szervezet adhat szakvéleményt, valamint azokat a szervezeteket is, amelyek egyes szakterületeken szakvéleményt adhatnak. (5) A külön jogszabályban meghatározott szervezet kirendelése esetén a szervezet, valamint az annak nevében eljáró szakértő jogaira és kötelezettségeire e törvény rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

Referencia munkák

A   szakértői tevékenység tárgya

A   szakértői tevékenység eredménye

Növénybiztosító egyesület   létrehozása.

A biztosító egyesület   engedéllyel, működik

8 társaság részére alkuszi  szolgáltatás.

Működő cégcsoport  szintű biztosítási portfolió

26 társaság részére egyedi díj   kialakítása kötelező biztosításban.

a piacon a legolcsóbb   flotta díjat sikerült kialakítani.

Biztosítási csalás sorozat,  gyanújának  vizsgálata.

A szakértői   megállapítások alapján  az ügy   vádemeléssel  folytatódott

Válóperes vagyonmegosztásban   biztosítási szolgáltatások értékelemzése, érték megállapítása

A munka szakértői   megállapításokkal zárult, a vagyon értékeket a felek  feltételezhetően elfogadták

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..